Понеделник, 21 Юни 2021 17:00

Декориране на баня чрез тъмни цветове

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Вашата баня се нуждае от нов външен вид? Някои идеи за декор на баня постоянно циркулират в Интернет, но понякога човек се нуждае от  експертният поглед в търсенето на най-подходящото решение за своят баня.  Ето 4 тенденции, които подсказват, че свежите и светли интериора в банята, не винаги са за предпочитане.

 

Хората очакват, че експертите търсят винаги свежото, ефирно, светло и леко усещане в интериора. Не винаги е така. Много модерни дизайни превръщат интериора в по-тъмно помещение със смели и отчетливи тъмни тонове, които носят своята премерена елегантност. Дори черното отива на стените като прекрасен контраст на санитарния фаянс, белите хавлии и хромираните смесители за баня.

 

По-тъмните цветни стени в банята изглеждат най-добре, когато подът е в ярък цвят. Ако искате да боядисате стените на банята си в по-тъмен цвят, тогава използването на тон за облицовката, подобен на основния цвят на стената, но малко по-светъл, наистина ще помогне на стаята да изглежда чиста и интересна.

 

Въпреки че може да изглежда контра интуитивно, интересен факт е, че тъмните стени, направени правилно, всъщност могат да създадат илюзията  малката баня да изглежда по-голяма. Това е така, защото тъмните цветове визуално отстъпват, заблуждавайки очите да виждат стените по-далеч, отколкото са в действителност.

 

Споменахме вече черни или тъмни стени, подове и тавани в банята. Другото решение пак се базира на контраст, но този път стените таваните и пода са по-светли за разлика от черните смесители при мивката, душа или ваната. Или пък черните профили на душ кабини, паравани. Много шик са и ваните с черен панел.

 

И един съвет от фън-шуй специалистите. Черната входна врата към банята създава защитна, солидна енергия. Можете да почувствате тази силна енергия само като погледнете вратата. Черният цвят носи елегантност и спокойствие и действа като мощен щит. Отвътре вратата може да бъде с огледало, за да изпълни още една функция в интериора.

 

Прочетена 360 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.