Малките домашни ремонти могат да се извършват на ръка - необходимите инструменти трябва да са под ръка. Ако имате теч в кухненския кран или трябва да сглобите нов скрин, е абсолютно ненужно да търсите специалисти, да чакате да пристигнат и да плащате за услугите им.

 

Смяна на кран - водопроводни инструменти.

 

Всяко оборудване се износва и рано или късно трябва да бъде поправено или променено. ВиК оборудването също периодично се нуждае от подмяна или ремонт. Не е нужно да чакате дълго - дори и най-качественият смесител в банята или в кухнята след  редовно ползване в продължение на няколко години започва да тече. Можете да опитате да го поправите, но е по-лесно и по-надеждно да го замените. Освен това е по-бързо и по-евтино да го направите сами, вместо да се обадите на водопроводчик.

Колко ще спестите, ако направите ремонта сами?

Ние изброяваме инструментите и материалите, които в 9 от 10 случая ще ви помогнат да се справите с дребни ремонти на водопроводни инсталации:

 - регулируем ключ ("шведски");

 - газов ключ;

 - комплект уплътнения с различни диаметри;

 - санитарен лен и запечатваща паста.

Всичко това може да се купи във всеки магазин за строителни материали. Ако няма да се преквалифицирате като водопроводчик, най-простите инструменти от анонимни производители ще свършат работа. Ако има такива ключове оставени от дядо, те също ще го помогнат.

Поправете полилея - електротехник инструменти


Подмяна на стар полилей, счупен превключвател, износен контакт или електрически кабел прегризен от куче - за да решите тези и подобни тривиални задачи, ще ви трябва:

 - комплект отвертки с различни размери;
 - индикатор за напрежение;
 - изолационна лента, комплект термосвиваеми тръби;
 - малки клещи и клещи с дълъг нос;
 - няколко блока или скоби за свързване на електрически кабели.


Също така би било хубаво да имате няколко парчета електрически проводник на склад - това няма да отнеме много място, но може да бъде полезно. Отвертките се купуват най-лесно в комплект - 4 или 6 броя с различни размери и форми. Клещи и клещи с дълъг нос често се продават и в комплекти. Не бива да купувате комплекти инструменти "за всички случаи", включително десетки артикули. Първо, повечето инструменти никога не са полезни. И второ, ако ви се предлага голям комплект за малко пари, той почти сигурно е с отвратително качество - отвертката може да се счупи на първия плътно затегнат винт.