Основната трудност при осветяването на модерен офис е да се съчетаят две задачи - да се създадат условия за работа и да се подчертае статутът на фирмата. Развитието на пазара на LED източници на светлина доведе до появата на множество серии линейни осветителни тела, насочени не само към решаване на функционални проблеми с осветлението, но и към внедряване на компонента на изображението. Опции за осветление на офиса.

Източниците на директна и насочена светлина са подходящи за създаване на локални зони с висока осветеност и създават условия за работа с малки детайли, чертежи, документи. Такива осветителни тела обаче създават сурови и дълбоки сенки, което в крайна сметка води до повишена умора на очите на служителите в офиса. Осветителните тела с дифузна или отразена светлина създават равномерно осветяване на големи площи, но това осветление не е достатъчно за работа с малки детайли. Осветяване на работното място с линейни лампи. Свързване на линейни осветителни тела. Комбинираните осветителни системи премахват недостатъците на дифузното и насочено осветление, съчетавайки предимствата на двете системи в една форма. Уникална характеристика на линейните осветителни тела е фактът, че този тип източник на светлина изпълнява задачите на комбинираното осветление, без да разширява гамата от осветителни тела.

 Линейни LED осветителни тела - естетика и функционалност. Цветната температура и адекватните нива на осветеност са двете основни функционални предизвикателства, пред които е изправена системата за офисно осветление. Линейните източници на светлина решават и двете с успех. Разширеният характер на осветителното тяло създава комфортно ниво на осветеност, а широкият диапазон от цветни температури ви позволява да изберете оптималната светлина за различните офис площи.  Други характеристики и предимства на линейните LED офис осветителни тела включват:

- универсалните методи за фиксиране на линейни източници на светлина не действат като ограничаващ фактор за различните видове тавани. Повърхностно монтирани, висящи и вградени осветителни тела са подходящи за всякакви задачи;

- свързването на осветителни тела по права или извита линия създава различни естетически ефекти, а правите и гъвкави връзки помагат за решаването на този проблем по най-удобния начин;

 - комбинацията от висок светлинен поток с широка гама дифузори води до комбинация от функциите на директна и дифузна светлина. Ниският коефициент на пулсации и високото ниво на електрическа безопасност допълват списъка с предимства на линейните LED осветителни тела.