Любимо място за семейства с малки деца и спортуващи, едно от най-приятните места за прекарване на почивните дни е парк Света гора.

Той съчетава в себе си възможности за спорт, почивка, разходка и разкрива прекрасни гледки към крепостта Царевец и панорамата на града.  Предимството му пред останалите паркове

е отдалечеността от градската среда и чистия въздух и възможностите за съчетаване на различни приятни дейности за цялото семейство. Паркът се намира на около 1.5 км.   от Велико Търново, като е леснодостъпен с кола. 

Малко известни факти са, че тази територия също е попита с история за културното развитие на района.  В исторически план на тази територия са били разположени няколко манастира.  В един о тях Патриарх Евтимий е основал Търновската книжовна школа. Съвременните  търновци и гости на града не са първите, които се радват на отдих и почивка на това място. По време на Османското владичество тук са се провеждали панаир и Други културни събития. Мястото е обявено за парк през XX век., а в един на символите му се превръща виенско колело с височина 25 метра.  Днес вече то е отстъпило място на други атракциони.

  След като събудихме любопитството Ви за този чудесен район, ще Ви дадем малко насоки и препоръки за приятно прекарване  и ползотворни часове сред природата на парка.

  Мястото е подходящо както за най-малките, така и за по-големите деца.

Удобни и широки алеи ще Ви предоставят място за разходка сред чист въздух.

 

  За най-малките има изграден кът с люлки и пързалки.

 

 

 За по-големите деца  рампа за скейтборд и фитнес на открито.

За любителите на катеренето също има три изкуствени скали.  Футболното игрище с изкуствена трева е идеално за тренировки на открито.

 На територията на парка са разположени и няколко беседки и маси за тези, които желаят да прекарат един хубав ден на пикник сред природата. 

 

Фитнес на открито е една от най-харесваните зони от спортуващите.

 

Тук може да спокойно да прекарате един от почивните си и да разпуснете с любими занимания за цялото семейство.