На съвременния пазар детското облекло е представено в огромен брой от всякакви неща. Родителите са изправени пред много трудна задача - да направят единствения правилен избор на дрехи за децата си. Как да го направите, на какво да обърнете внимание, какво да не забравяте?

Не трябва да разчитате само на собствените си сили, по-добре е да се вслушате в препоръките на опитни майки. Ето и нашите съвети към вас:

Детско облекло и изисквания към него

Критерии за избор на детско облекло

Избор на цвета на детското облекло

Характеристики на пробването на детското облекло

Детско облекло и изисквания към него

Простота и комфорт.

Колкото по-малко е детето, толкова по-свободно трябва да бъде детското облекло и по-малко закопчалки, които трябва да съдържа. Шевове в идеалния случай трябва да са напълно плоски. Всичко това е удобно не само за бебето, но и за майката. Бебетата например не обичат много да сменят дрехите, особено в количка. В някои случаи психичното състояние на двете зависи от сръчността и бързината на майчините ръце. Простите и удобни дрехи в този бизнес са огромен плюс. От друга страна, плътно прилепналите дрехи пречат на движението, а изобилието от малки детайли причинява дразнене, сърбеж или дори алергии.

 

Качествен материал.

Преди да купите детски дрехи, трябва да се запознаете със състава на тъканта. Не се спирайте на синтетика, която изглежда привлекателна. Естествените материи са за предпочитане: дишаща, абсорбираща пот и излишна влага.

 

Правилен размер.

Не мислете, че детските дрехи се вземат изключително по размер. Това не е истина. Бебетата растат твърде бързо, така че трябва да има малък запас. Това важи особено за бебетата, които носят памперси. Това ще ви спести от разтриване и дискомфорт.

 

Лесна грижа.

Всички деца обичат да гледат, пълзят, бягат, катерят се в калта. По правило най-добрите дрехи са тези, които са добре измити, не избледняват и не губят презентабелния си вид. Бебетата са много уязвими. Затова трябва да купувате стоки само от надеждни производители, които са успели да се докажат добре. В края на краищата такива компании доставят на пазара неща, направени от екологично чисти тъкани, а също така използват и съвременни багрила. Качественото облекло никога няма да причини дразнене или алергични обриви.

 

Мислено прилягане

Всяко дете се нуждае от комфорт във всичко и на първо място в дрехите. Специалните материали, съдържащи мрежи, меки накладки, защитни вложки и безтегловни пълнители са проектирани, за да направят дрехите възможно най-удобни. Всичко това създава оптимален микроклимат, който позволява на нежната кожа на бебето да диша. Задължително облекло за разходка при всяко време.

 

Износоустойчивост

Детските неща, които са издържали повече от дузина измивания и са запазили добър външен вид, са много уважавани от майките. Те не се срамуват да бъдат дадени на познати или заделени за по-младите членове на семейството. Доброкачествените дрехи, при правилна употреба и внимателна грижа, ще зарадват собствениците им в продължение на много години.

Младите родители често не обръщат внимание на дрехите, които момчетата и момичетата могат да носят с успех. Това са гащеризони и боди, пуловери и джъмпери, тениски и водолазки, чорапи и чорапогащи, панталони и ръкавици. В допълнение, гама от разнообразни цветове и стилове ще отговарят на абсолютно всички. Затова е необходимо да запомните важен съвет: в магазина непременно трябва да разширите зоната за търсене - погледнете във всички отдели (както с дрехи за момчета, така и с тоалети за момичета).

 

Неща за бъдещето

Бебетата растат невероятно бързо, така че е по-добре да получите всичко необходимо предварително, за да не бъдете поети изненада. Например, панталоните могат да бъдат прибрани, а тениските и тениските могат да се използват като рокли. Добрите неща продължават дълго време и могат да издържат на многократни измивания. Поради тази причина дрехите, купени за бъдеща употреба, са много полезни.

 

Функционални дънки

Дългите дрехи от деним се считат за едно от най-популярните не само сред възрастните, но и сред децата. Децата я обичат заради красотата й, докато родителите я обичат за невероятна практичност. Разбира се, денимните неща са по-лесни за грижи - те се износват по-малко и могат да издържат перфектно.

 

 

Трансформаторни тоалети

Практически неща, които са склонни да служат повече от един сезон, само променяйки стила с растежа на бебето. Това е невероятно удобно и икономично. Струва си да се подчертаят връхни дрехи - трансформаторни гащеризони, както и някои стилове панталони и пуловери.

 

За повечето родители не е лесно да се установят на определен нюанс, защото производителите предлагат продукти в най-различни цветове. Как да бъдем? Струва си да се разгледат редица важни нюанси:

Облеклото с плътен цвят трябва да има във всеки гардероб. С негова помощ можете да създадете всеки стилен ансамбъл. Децата ще обичат цветни тоалети. Те трябва да бъдат закупени без провал. Неутралните тонове имат успокояващ ефект върху деликатната психика на бебетата. Такива дрехи трябва да бъдат основното в гардероба на хиперактивно дете.

Освен това естествените цветове не са специфични за пола. Дрехите от такива тонове ще бъдат най-добрият избор за всички, които имат планове да имат няколко деца, защото те ще бъдат полезни както за момчета, така и за момичета.

 

Заключение: гардеробът на бебето в идеалния случай трябва да бъде разнообразен. В него обаче нещата в неутрални тонове ще бъдат основни.

 

Характеристики на пробването на детското облекло

Не всички деца позволяват на майките лесно да опитат избраното нещо. Предварителното обличане обаче е постоянен гарант за успешна покупка. В случая не говорим за бебета, а за по-големи деца.  Задължително е да се вземат предвид желанията на децата, защото тоалетите се купуват от тях и затова трябва да угодят на собствениците им. В идеалния случай детето все още трябва да облече облекло, да ходи в него, да седне, да повдигне и разпере ръце. По този начин можете да определите дали му подхожда или не.

Спазвайки всички тези съвети и трикове, всеки родител ще може да избере не само визуално привлекателни, но и удобни, безопасни и най-висококачествени бебешки неща, които ще дадат на малкия си собственик уют, радост и комфорт.