Има ли български завивки с гъши пух

Да се сгушиш в мека, пухкава завивка с гъши пух е страхотно, а още по-добре е когато знаеш, че е произведена в България и е с изключително качество. Благодарение на собствената им разработена технология, българският производител на спални продукти с Европейски патешки и гъши пух Down Creators успява да постигне най-високите стандарти за качество, по екологичен начин, като обръща голямо внимание и на последиците за околната среда. 

Благодарение на техните експертни знания, спалните продукти на Down Creators са с първокласно качество. Компанията гарантира, че пълнежът, използван за всички техни продукти е в пълно съответствие с европейските норми за качество.

Как да установите качеството на пуха

Ако не сте експерт сигурно ще ви е трудно да разберете множеството различни характеристики за качество на. Затова тук ще обясним някои от най-основните технически характеристики заедно с експертите от Down Creators.

Сила на запълване

Силата на запълване е най-важният индикатор, когато избирате завивка с пух. Тя Ви показва колко е обемният капацитет за определено количество пух. Колкото по-висока е силата на запълване, толкова повече обем ще заема пуха в завивката, т.е. вероятно завивката ще бъде и по-скъпа.

Силата на запълване може да варира от 300 унции за пълнеж от перца до 900 унции за пълнеж от най-висококачествения гъши пух.

По-качествени и по-скъпи са завивките, в които има повече гъши пух.

Мътност

Тази характеристика определя чистотата на пуха и перцата. Европейските норми изискват минимум 350мм мътност. Но добре почистеният пух е с мътност от 550мм до 1000мм. Продуктите на Down Creators са с гарантирана мътност от 1000 мм.

Разлика между гъшия и патешкия пух

Гъшият пух е по-обемист и по-издръжлив от патешкия, затова е и по-скъп. Гъските са по-големи птици от патиците, а големите пера са суровина с най-добро качество, защото предлагат повече изолационни качества. Но като цяло всички завивки с естествен пух са по-добър избор от завивките с изкуствен пълнеж!