Бельото може да се разглежда като един от основните компоненти на дамския гардероб.

Това е най-любопитната част от дамското облекло, която е недостъпна за очите на непознати. Бельото играе много важна роля, тъй като до голяма степен показва сексуалния темперамент на жената.

Най-важното е, че не бива да подценявате влиянието на бельото върху самочувствието. Бельото, което е подбрано в съответствие с вкуса на момичето, оказва огромно влияние върху външния вид на жената. Това ви кара да се чувствате доста уверени и освен това ви прави много желани. Гардеробът на всяка жена трябва да има един зашеметяващ комплект бельо, дори ако предпочитате скромно, непретенциозно бельо. Секси бельо не трябва да се носи за специални случаи, но трябва да се носи ежедневно. Ако попаднете на бельо, което се откроява със своята сексуалност, тогава не се колебайте да го придобиете, дори ако не е във вашите правила да извършвате този вид експерименти. В този случай е най-добре да се съсредоточите върху собствените си чувства, а не върху стереотипите, формирали се в обществото. Въпреки че не е нужно да се фокусирате само върху привлекателността на бельото, когато го избирате. Не по-малко внимание трябва да се обърне на неговото удобство. Когато избирате бельо, основно трябва да обърнете внимание на характеристиките на тялото си.

Могат да се отбележат редица закони, които съществуват при избора на такова бельо като сутиен. Заслужава внимание не само за размера на чашките, но и за размера на гърдите. Ако имате гърди с размер 2, изборът е безкраен. Можете дори да се спрете на дантелено бельо. При третия размер на гърдите е по-добре да останете на модели с чаши, изработени от нетвърд материал, широка лента от плат и дебели презрамки. Ако плановете ви са да закупите бельо, което ще носите всеки ден, тогава в този случай трябва да се даде предпочитание на естествени материали или смесени тъкани.