Ползите от левцина като хранителна добавка

От двадесетте аминокиселини, изграждащи човешкото тяло, девет не могат да се синтезират в нашия организъм и една от тях е левцинът. Той попада в група от три аминокиселини, които са така наречените аминокиселини с разклонена верига.

Те могат да се набавяте само от външен източник - съответно, с храната или като хранителна добавка. Левцинът, за който ще говорим тук, може да се приеме от различни храни, в това число от растителен и от животински произход.

Можете да го намерите в редица продукти, сред които в най-голямо количество е в яйцата, изварата, фъстъците и тиквените семки. Определено, обаче, приемът му като добавка си има своите неоспорими предимства.

Какви са предимствата да приемаме левцин като хранителна добавка

Като изберете възможността да приемате чист левцин под формата на хранителна добавка, има някои предимства, от които ще можете да се възползвате и които ще ви позволят да извлечете максимума от него.

Можете да приемате левцин без храна

Едно от предимствата на добавката е, че ще можете да приемате левцин на празен стомах. Това е нещо, от което няма как да се възползвате, когато го приемате чрез храната.

В същото време, ако приемате левцина на гладно, ще получите по-добър резултат, като съдържанието на тази есенциална аминокиселина в кръвта ще се увеличи доста по-осезаемо.

Това ще се случи до много по-високи нива, отколкото ако приемате левцин с храна, тъй като храната може да забави усвояването му във времето. В същото време, резкият скок може да ви е от полза при планирана интензивна тренировка.

Можете да приемате храни, в които няма левцин

Ако си похапнете салата, тя определено ще е пълна с витамини, но има твърде голяма вероятност в нея да няма левцин или да го има в пренебрежимо малки количества.

Така ще си набавите нужните витамини и минерали, без да се тревожите. Че ще се лишите от нещо толкова ценно, каквото е левцина (за повече информация, можете да разгледате на Workout.bg).

Можете да сте сигурни колко сте приели

Левцинът е много ценен, но с него все пак не бива да се прекалява. Имайте предвид, че ако го приемате с храната, няма да сте сигурни до колко от него сте консумирали, докато добавката ще и даде съвсем точна представа.