Знаете ли къде можете да се насладите на всички красиви български гледки на едно място?

В подножието на крепостта Царевец се е сгушил един  прекрасен парк музей, който се отличава от всички останали, парк Мини България.  Тук е събрана цялата красота на страната и

можете лесно да изберете своята следваща дестинация.  За да се насладите на тези красоти е необходимо да отделите поне около един час.  На разгърната площ от 1. декара са разположени миниатюрни макети на най-значимите български туристически обекти.

Първия въпрос може би бъде на къде да поемете?

Представете си картата на България и ще ориентирате много бързо, защото всяко нещо тук е сътворено с голямо внимание към детайлите. Желаете ли да видите паметникът Майка България във Велико Търново, или паметникът Асеневци, то тогава се насочете към централната част на парка на миниатюрите.

Тук се преплитат както съвременни така и исторически сгради. Част от експозицията представяща времето на римската епоха е представена от Амфитеатъра на Филипопол. Първото българско царство е пресъздадено в лицето на Голямата Базилика край Плиска. Царевец изглежда също толкова величествен, дори и умален толкова много пъти.

Тук  ще имате възможност да разгледате още Народното събрание,  Църквата-мемориал на катедралата "Св. Александър Невски", Народният театър "Иван Вазов", Манастирът "Св. Иван Рилски", Бачковският манастир, храмовете и замъците в България.

Всички миниатюри са изградени в мащаб 1:25 от полимерен материал (поливинилхлорид) и могат да бъдат поставяни на открито през цялата година.