Водопад Хотница – място за почивка и среща с природата

 

Малкият оазис, в който се намира водопадът Хотница е едно от местата, където великолепието и красотата на уникалната българска природа се разкриват изцяло. Това е атракция,

която си струва да се види.

Водопадът Хотница се намира в близост до българското село Хотница и на 14 километра от град Велико Търново. Много лесно е да стигнете до тази природна забележителност от центъра на Хотница благодарение на табелите по улиците. Можете да се разходите до самия водопад или да стигнете до него с кола. В близост до него  има удобен паркинг за автомобилите на посетителите.

 

Хотнишкият водопад  във Велико Търново е разположен на наистина райско място, до което може да се стигне, като се пресече малък дървен мост от паркинга. От една страна, този прекрасен ъгъл на българската природа е заобиколен от високи планини, докато от другата страна има малка поляна, прилежаща към гъста гора. Дърветата растат живописно над водата точно до басейна на този водопад. Въпреки това, основната перла сред тези природни красоти е, разбира се, самият водопад Хотница. Мощен воден поток се разпада от тридесетметрова височина с характерен шум. По пътя на водните потоци има масивно скалисто излизане, разделящо потока на няколко отделни водни потока, вливащи се в езерото, разположено в подножието на Сказ. Човек не може да не обърне внимание на невероятния ярко тюркоазен цвят на водата в този резервоар. Между другото, трябва да се има предвид, че плуването в този басейн е забранено, но можете да му се възхищавате, колкото искате.

 

Почивка на водопада Хотница във Велико Търново

 

Водопадът Хотница във Велико Търново е любимо място за почивка. Местните жители често идват тук, за да се отпуснат в лоното на великолепната природа в мир, спокойствие и уединение. През почивните дни тук често идват цели семейства на пикник, тъй като дори в най-горещия летен ден, близо до водопада е винаги свежо и хладно. Недалеч от Хотнишкия водопад на голяма поляна, има просторна беседка и зона за пикник.

Трудно е да се повярва, но това място все още не е посещавано от туристи. Ето защо тук рядко можете да срещнете туристи. И това не са всички изненади - прочутата хотнишка пътека започва от водопада във Велико Търново. Това е известна туристическа пътека, която минава по дървени стъпала в скалите и води до живописните и защитени природни кътчета в тази част на България. Дължината на тази пътека е много малка - само един километър и половина, но след като преминат тази пътека, туристите ще могат да се насладят на фантастична гледка, отваряща се отгоре към скалите с причудливи форми, както и малки езера и водопади.

 

Водопад Хотница е любимо място за почивка. Жителите на селото и туристите идват тук, за да избягат от ежедневните проблеми, да направят пикник. През летните жеги е хладно и свежо до езерото. Пред водопада има просторна поляна с беседка за посетители.