ХРАНА И НАПИТКИ

ХРАНА И НАПИТКИ (1)

Четвъртък, 23 Февруари 2023 07:16

Кои са ползите на индукционните тави?

Написана от

Кои са ползите на индукционните тави?

Богатото разнообразие на най-различни уреди за готвене означава далеч по-голям избор, което, обаче, не задължително означава по-лесен избор. Именно с индукционни тави срещаме едно нововъведение, за избора на което може да не сме съвсем сигурни. Факт е, обаче, че индукционните тави са силно полезни и за домашна употреба, и за професионална такава, поради редица свои ценни характеристики. Кои са те? Нека разберем.

 

С индукционните тави се постига много по-пълноценно и енергийно ефикасно готвене. Те разпределят равномерно топлината, грижат се за пълно запазване на вкусовите, ароматни и хранителни качества на храната. Освен това са незалепващи, което означава край на загарянето и на неприятните процедури по почистване в последствие. Самото почистване става бързо, лесно и удобно. Също толкова удобна е и употребата. При това, тя е значително по-безопасна, благодарение на страничните дръжки, които са термоустойчиви.

 

Индукционните тави вършат страхотна работа за редица кулинарни цели. Те могат да се ползват с отличен успех от професионалните заведения за хранене. Предлагат се в множество вариации, що се отнася до големина и размер. Издържат на високи температури и могат да се ползват и с газови печки, и с електрически такива. Не само това – идват и на отлични цени, които чудесно се вписват във всеки бюджет, дори той да е по-ограничен.