ОТДИХ И ТУРИЗЪМ

ОТДИХ И ТУРИЗЪМ (4)

 

Египет неизменно се нарежда сред най-желаните дестинации за почивка сред българите. С настъпването на студеното време Египет се превръща в привлекателна възможност за тези, които търсят достъпно и слънчево ваканционно убежище.

Египетският пейзаж може да се похвали с 365 слънчеви дни годишно, но въпреки това много пътници все още се колебаят дали да изследват богатата му история, пленителните забележителности, топлите морета и спокойните места за настаняване. Ако планирате почивки в Египет, ето няколко практични съвета.

 

Избор на идеалното място за настаняване

 

Египет се гордее с добре изградена туристическа инфраструктура с множество възможности за настаняване. Обикновено хотелите се оценяват от една до пет звезди, но предвид различията в световните стандарти е препоръчително да изберете заведения с четири или пет звезди, които гарантират обслужване и комфорт на европейско ниво, равностойни на три или четири звезди. Изборът на места за настаняване с по-нисък клас може да доведе до разочарование.

 

Помислете за типа хотел, който отговаря на вашите предпочитания: курортите само за възрастни предлагат спокойна атмосфера, докато семейните варианти се грижат за децата с подходящи удобства и дейности. Освен това преценете плана за хранене, предлаган от хотела, за да съответства на вашите вкусови предпочитания. За ваканция в курортен стил, наблягаща на удобствата на място, помислете за пакет "всичко включено", който елиминира допълнителните разходи за храна и напитки. Когато планирате пътуването си, консултирайте се с туристически агент, за да изберете хотел, съобразен с вашите нужди.

 

Кога да посетим Египет

 

Най-доброто време за посещение на Египет е от октомври до април. През периода от декември до февруари в Египет се наблюдават топли дневни температури, които са идеални за любителите на слънцето, макар и да изискват леко яке или пуловер за по-хладните вечери. Зимата предоставя оптимална възможност за разглеждане на емблематични забележителности като пирамидите в Гиза и древния Луксор, като температурите са по-меки и благоприятни за екскурзии на открито.

 

Пари в брой

 

Въпреки че в Египет се приемат кредитни карти, парите в брой остават от съществено значение поради ограниченото приемане на карти. Валутите евро, долар и египетска лира са широко приети, като в страната е прието да се дават бакшиши.

 

Спазване на местните обичаи

 

Въпреки че туристическите дестинации често са отворени и гостоприемни, важно е да се спазват местните обичаи и разпоредби. Например, използването на дронове за снимане е забранено, както и снимането на полицейски и военен персонал без съгласие. Когато посещавате религиозни обекти като джамии, църкви и синагоги, осигурете подходящо облекло, покриващо ръцете и краката.

 

Опазване на кораловите рифове

 

Зачитането на околната среда е от първостепенно значение, особено по отношение на кораловите рифове. Премахването на корали от плажовете е незаконно и подлежи на високи глоби, надхвърлящи 1000 долара.

 

Местни традиции

 

Потопете се в местните обичаи, като например изкуството да се пазариш. Подхождайте към преговорите с уважение, като се пазарите за желаните предмети, започвайки от приблизително половината от планираната цена. Този културен обмен предлага уникална представа за египетската търговия и може да доведе до благоприятни резултати за опитните купувачи.

Πлaниpaxтe ли вeчe Baшaтa лятнa пoчивĸa?. Caмo ĸaтo cи пoмиcлитe зa тeжĸия лeтeн ceзoн, дoбpe e дa имaтe peзepвиpaн xoтeл в Coзoпoл пpeдвapитeлнo, нaпp. 1 или 2 мeceцa пpeди дaтaтa нa пoчивĸaтa. Πo тoзи нaчин щe нaмaлитe глaвoбoлиятa и xaoca пpи пoдгoтвянeтo и opгaнизиpaнeтo нa вaшaтa eĸcĸypзия.

Вторник, 10 Ноември 2020 18:56

Cпa пoчивĸa, вмecтo бyĸeт c цвeтя

Написана от

Ocвeн чe пpeдлaгaт yниĸaлнo yдoвoлcтвиe и нeвepoятнo yceщaнe зa peлaĸcaция, cпa пpoцeдypитe мoгaт дa бъдaт изпoлзвaни, и пo мaлĸo пo-paзличeн нaчин. Moжe дa изпoлзвaмe cпa xoтeлитe и ĸpaтĸитe вaĸaнции, ĸoитo мoжe дa cи opгaнизиpaмe, пo нaчин, ĸoйтo дa зaмecти oбиĸнoвeнитe бyĸeти c цвeтя. Зa цeлтa, oт мъжĸa глeднa

Четвъртък, 05 Ноември 2020 06:15

На гости на София

Написана от

София - столицата на България има с какво да изуми всеки посетител, без значение, дали е от Велико Търново, или от друг град на България. Нещо повече, столицата на България изумява и гостите от цял свят.