Сряда, 12 Юли 2023 19:49

Интериорен дизайн на луксозен апартамент

Написана от
Оценете
(1 глас)

Ако вече сте закупили апартамент в елитен жилищен комплекс в София или в стар фонд в историческата част на града и искате да станете собственик на изключителен интериор, тогава сте попаднали на правилното

място. Студио за интериорен дизайн и ремонт в София„Ем Строй Ремонти”, което е специализирано в индивидуално проектирани модерни проекти повече от 10 години, ви предлага да направите елитен дизайн на апартаменти при най-добри условия. И днес искаме да ви потопим в темата за създаване на невероятно стилни, но в същото време много функционални пространства с нашите сили.

 

Поръчайте дизайн на луксозен апартамент

 

Персоналният подход към проблема при разработването на концепция е много важен. Това, между другото, е една от основните отличителни черти на елитния клас. Но ще се върнем към отличителните черти и сега е моментът да обясним защо е важна индивидуалната работа с клиента.

Всеки собственик на имот е човек със специални предпочитания и навици. Тоест характерът, интересите и начинът на живот трябва да бъдат отразени в дизайна на жилищното пространство. Няма значение дали е селска къща, мезонет в центъра на София или просторен апартамент с отворен план в престижен район на града. 

Важно е колко удобно ще ви е да живеете в него. Създавайки интериор от нулата, „Ем Строй Ремонти” обръща голямо внимание на подготвителния етап. Говорите какво е важно за вас, какви са вашите предпочитания за стилове, цветове и текстури, какво обичате да правите у дома. 

След като анализира всичко това, интериорният дизайнер започва да разработва концепцията за ремонт. Това означава, че в крайна сметка има място за всяко нещо в къщата и ще се чувствате удобно във функционално и обмислено пространство. Съобразяваме се със състава на семейството, любимите хобита и наличието на домашни любимци. Всъщност всичко, което е важно за вас, ще вземе предвид интериора на апартамента.

 

Кой най-често предпочита да направи изключителен интериорен дизайн

 

Собствениците на недвижими имоти елитния клас.  Само ще добавим, че такъв имот се отличава с голяма площ. За апартаменти е от 150 м2, за частни къщи и селски резиденции - от 300 м2. 

Като правило, разполагайки със свободни квадратни метри, върху тях се поставят функционални зони, които не се срещат в повечето жилищни сгради. Например, това може да бъде домашно кино, библиотека, фитнес зала, камина или зимна градина.

 

Защо да направим проект за интериорен дизайн

 

Без разработване на дизайнерски проект никога няма да можете да изработите всички нюанси на дизайна на пространството, за да създадете комфорт и хармония във всичко. По този въпрос няма дреболии. Затова не ви препоръчваме да се опитвате да съчетаете елементите на декорацията и мебелите но око. Дизайнерите на „Ем Строй Ремонти”, докато разработват проект, създават най-реалистичната 3D визуализация. 

Това ще ви позволи ясно да разберете какво да очаквате след приключване на ремонта. А за специалистите по изпълнението му изготвяме пълен набор от чертежи, диаграми, разметки и отчети. Дори не е нужно да се занимавате с избора на мебели след приключване на работата, тъй като списъкът с мебели вече съдържа артикулите на производителя.

 

Каква е разликата между елитен интериорен дизайн и класовете по-долу

 

Във всичко трябва да се поддържа високият социален статус на собствениците на луксозни имоти в историческия център или нови жилищни комплекси. Говорим, наред с други неща, за подреждането на жилищните райони.

 • Дизайнерски проект, създаден без заготовки, тоест разработен от нулата индивидуално за вас. Освен дизайн можете да поръчате и луксозен основен ремонт на апартамент или къща в София
 • Перфектният баланс на лукс и удобство. И може да бъде много дискретен лукс. Много зависи от избрания стил, въз основа на който ще бъде разработена концепцията.
 • Използване на най-новите технологични иновации, включително системата Smart Home.
 • Доста често, и това отново зависи от стила, в интериора има архитектурни елементи с повишена сложност. Ако височината на таваните позволява, тогава можете да използвате техниките на античните стилове (сводести тавани, арки, колонади). Разбира се, всичко това е от значение само при избора на определени концепции за интериорен дизайн.
 • Осигуряване на високо ниво на сигурност и изолация. Това включва и добра шумоизолация и при необходимост инсталиране на система за видеонаблюдение.
 • Безупречно качество при използване на материали, разположени в сегмента над средното. Също така си струва да добавим, че в допълнение към скъпите материали се изисква майсторите на декорация и ремонт да имат богат опит в работата с първокласни апартаменти. В противен случай лошо изпълненото покритие, дори и с използването на изключителни материали, няма да осигури правилния резултат.
 • Обзавеждането се извършва с мебели, в по-голямата си част вградени, изработени по поръчка.
 • Декорът може да бъде сложен (каменна резба или дърворезба, фрески, циментова замазка) или направен от дизайнери в едно копие.

 

Без какво модерният дизайн не е пълен

Всичко, за което ще говорим, важи и за елитния дизайн, но не само. Всеки интериор, който няма описаните по-долу атрибути на стил, не може да се нарече модерен. И така, за какво става въпрос.

 • Максимално свободно пространство. Тоест мебелите присъстват, но не затрупват всички повърхности на стените и пода. Задачата на дизайнера е, наред с други неща, да остави много свободно пространство и да създаде усещане за лекота и свобода, а не тежестта, висяща от обемисти шкафове и фотьойли.
 • Ергономичност на всичко, с което е изпълнен апартамента. Тоест изглежда, че има малко мебели, но е невероятно удобно и функционално. Ако това е диван в хола, тогава цялото семейство ще се радва да се събере на него, за да гледа любимия си филм. И на масата за вечеря никой не иска бързо да изяде всичко и да си тръгне. В крайна сметка удобните столове и удобното осветление допринасят за бързи разговори с близки.
 • Осветлението, на което вече се спряхме мимоходом, играе една от най-важните роли. Факт е, че модерният дизайн на апартаментите е неразривно свързан с най-ефективната комбинация от естествено и изкуствено осветление. Отворите на прозорците не са затрупани, използва се разнообразна изкуствена светлина. Тоест не само, например, полилей на тавана, но и различни лампи (подови, стенни, масични). Всяка функционална зона трябва да бъде добре осветена в съответствие с нейното предназначение. Това е мека светлина в спалнята, която не реже окото, и приятно осветление в кухнята-всекидневната и добро, като правило, осветление на тавана в съблекалнята. Има много комбинации, от первази с подсветка до светлинен панел на стената, основното е да не използвате лампи, които изпълняват чисто декоративна функция. Тези времена отминаха

 

Какви стилове на интериори на апартаменти са популярни днес

 

Ексклузивен интериорен дизайн може да се направи във всяко стилистично решение, така че е невъзможно да се каже, че е неразривно свързано с определени тенденции в дизайна.

 • Класически тенденции и дворцови стилове. Пищният лукс може да бъде проследен във всеки детайл. Характерни черти са просторни стаи с високи тавани и издържаност на цветовете. Тук малките детайли са в изобилие - от резбованите рамки на огледалата до лещите на полилея.
 • Модерните стилове са по-сдържани и лаконични. Тук няма показен лукс, но скъпите облицовки и мебели създават правилното впечатление. Характерна особеност са прави, ясни линии в използваната декорация и мебели. По правило по-голямата част от мебелите са вградени, а малките елементи, ако ги има, са в много малки количества.

 

Защо със сигурност ще харесате интериорния дизайн на апартаменти от нас

Разгледайте нашето портфолио , вдъхновено от това как красивите снимки на интериори оживяват в умелите ръце на майсторите. Нашите специалисти са избрани измежду най-добрите в своята област, всички те са щатни служители на компанията. Това, между другото, също е един от компонентите на успеха. В крайна сметка, когато екип от професионалисти работи за резултат, той надхвърля всички очаквания. 

Освен това имаме богат опит в създаването и изпълнението на ремонтни проекти с всякаква сложност. Извършваме работата от нулата и до ключ от висококвалифицираните специалисти на екипа на „Ем Строй Ремонти”.  Определено ще харесате както удобния процес на сътрудничество, така и резултата. Обадете се на тел. 0896221099

 

Прочетена 133 пъти Последно променена в Вторник, 11 Юли 2023 19:55

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.